Trevirke

[vc_row][vc_column el_class=”vertical_meny_sidebar” width=”1/4″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”cs-1″ el_class=”.project_sidebar”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][minti_headline size=”fontsize-xl” lineheight=”lh-14″ align=”align-left”]Trevirket er kanskje den viktigste enkeltkomponenten i ett vindu eller en dør.[/minti_headline][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]På kittfalsvinduer er valg av riktige materialer enda viktigere enn på ett moderne vindu. På moderne vinduer kompenserer en for dårlige materialer med å bruke aluminium som beskyttelse på hele vinduet eller på de horisontale flatene på vinduet.

På kittfalsvinduer til vernede fasader skal det ikke brukes aluminium på vinduets ytterside. Dette stiller store krav til trevirket da trevirket utsettes for direkte eksponering mot sol og fukt.

Råteskader oppstår nesten alltid horisontale deler og spesielt på nedre del av karm og ramme da det er disse områder som får mest påvirkning av fukt. På kittfalsvinder er det oftest montert dryppneser på alle horisontale karmdeler. Disse stikker ut fra karmen og er dermed mest råteutsatt. Dette har vi tatt konsekvensen av og bruker her Accoya som standard material. Accoya har 50 års garanti mot råte.

Skaara spesialvinduer bruker som standard fingerskjøtt laminert furu, med minimum 80% kjerneved i ytterlamell (mot utvendig side).

Skaara spesialvinduer kan også levere vinduer med andre materialer

  • Eik
  • Malmfuru
  • Kjerneved av sibirsk lerk (meget god råtebestandighet)
  • Accoya

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][minti_image img=”741″ lightbox=”1″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]