Brannsikrede vinduer for verneverdige bygg og leiligheter

Vi er stolte av å kunne presentere markedets første brannsertifiserte 3-lags vindu med antikvarisk uttrykk. 

I tillegg til brann og lydgodkjente leilighetsinngangsdører kan Skaara Spesialvinduer nå tilby vinduer som er brannsertifiserte til EI30 og EI45, dette medfører betydelig forenkling av montering og vedlikehold.

Et nisjeprodukt fra en spesialist som kjenner alle spesifikke krav forbundet med utskiftning av vinduer og dører.

Nyhet for gårdeiere med verneverdige bygårder

Våre brannsertifiserte vinduer er en gladnyhet for gårdeiere som er underlagt vernekrav, men fortsatt ønsker en teknologisk moderne løsning som gir besparelser på kort og lang sikt. Vi kan også være behjelpelige med dialog med vernemyndigheter, uansett finner vi de beste løsningene sammen med by og riksantikvar når det gjelder valg av vinduer og dører til vernede og fredede fasader. Vår stolthet ligger i å levere produkter som tilfredsstiller og overgår vernemyndighetenes krav. Våre brannvinduer kan leveres i henhold til byantikvarens momentliste for gode vinduskopier

Brannmotstand

Definisjon på brannmotstand er hvor motstandsdyktig et produkt er for brannpåvirkning. Det vil si at brannmotstandsdyktige produkter ikke er ment til å skulle stoppe en brann, men til å forsinke brannen slik at alle personer rekker å evakuere bygningen.

Tenk sikkerhet

Bedre føre var … Vi hjelper deg å sikre rømningsveiene i tilfelle brann. I høst har vi testet og sertifisert vinduer til bruk i bl.a. trappeoppganger. Testen av konstruksjonen ble bestått med glans og overgikk alle forventninger. Resultatet er en kostnadseffektiv løsning som kan tilpasses alle bygg.

EI30 og EI45

Direktoratet for byggkvalitet (DIBK) setter byggeforskriftskrav, og testingen er gjort opp i mot disse. De vanlige brannklassene som kreves er EI30 og EI60, der E indikerer at flammer stoppes og I indikerer at det isoleres, og at man kan berøre uten å bli brent. 30 og 60 angir hvor mange minutter en konstruksjon er flammestoppende.

Skaara er sertifisert for 30 og 45 minutter. Skaara spesialvinduers godkjenning tillater produksjon av store vindusflater og bruk av furu og eik. Det kan også leveres godkjente brannvinduer med bue i toppen.

Tro mot originalen

Vår visjon og målsetting er å gjenskape vinduer og dører som er så nær originalen som mulig. Det finnes vinduer og dører i vernede og fredede bygg bygg som er mer enn 100 år gamle og fremdeles i god teknisk stand.

Å gjenskape kvaliteten som finnes i gamle originale vinduer, samtidig som man tar hensyn til moderne krav til lydreduksjon, varmetap og brannsikkerhet, krever kunnskap om bygningsvern, vindusteknisk kompetanse og sist, men ikke minst, kunnskap om kvalitet på trevirket og andre komponenter.

Kontakt oss for mer informasjon om våre brannsertifiserte vinduer og leilighetsinngangsdører.