Spesialist på vernede og fredede bygninger

Tro mot originalen

Om oss

Skaara Spesialvinduer sin visjon og målsetting er å gjenskape vinduer og dører som ligger så nært opp til originalen som mulig.
Originale vinduer og dører i vernede og fredede bygg ofte vanskelige å gjenskape. Det finnes vinduer og dører i gamle bygg som er mer enn 100 år gamle og fremdeles er i god teknisk stand.

Hvordan vi jobber

Å gjenskape kvaliteten som finnes i gamle originale vinduer samtidig som en tar hensyn til moderne krav til lydreduksjon og varmetap, krever kunnskap om bygningsvern, vindusteknisk kompetanse og sist men ikke minst kunnskap om kvalitet på trevirket og andre inngående komponenter.

Skaara Spesialvinduer ble valgt av Niels Torp arkitekter på grunn av at de kunne tilby en overlegen løsning på soldemping og samtidig være tro mot originalen.

Prosjekteringsfasen

I prosjektfasen bistår vi arkitekter og ingeniører som rådgivere på vinduer og dører til verneverdige fasader. Ved å involvere oss tidlig i prosessen reduserer man kostnader. Vil kan tegne produkter i 2D- og 3D-format, slik man lettere kan visualisere endelig resultatet. Vinduer og dører til vernede og fredede bygg krever spesialkompetanse. Vi mener at god kommunikasjon med arkitekter og rådgivere er en forutsetning i gode prosjekter.

Tilbudsfasen

I tilbudsfasen bistår vi med å finne de riktige løsningene til riktig pris – samtidig som vi holder oss til rammene i prosjektet uten å gå på bekostning av antikvariske krav.

Prosjektgjennomføring

Skaara Spesialvinduer er behjelpelig med å ta mål på byggeplassen og deltar gjerne i prosjekteringsmøter om det er ønskelig.

Hvis byggherre eller entreprenør ønsker oss som en aktiv partner i utvikling i gode løsninger for prosjektet stiller vi opp

Varige løsninger

Vi leverer varige løsninger. Dette inkluderer vinduer med kittfalser og dokumentert 100% malmet kjerneved. Vi tilpasser de riktige antikvariske detaljene for hvert unike prosjekt. Vi produserer også antikvariske ramtredører for replikaproduksjon.

Vi tilbyr også brann- og lyddører utført i antikvarisk utførelse. I tillegg kan vi levere vinduer med linoljemaling og kitt, eller en totalløsning med levering og montering.

Montering av nye vinduer
Referanseprosjekt Skaara Spesialvinduer - Tromsø sparebank

Mesterkvalitet

Skaara Spesialvinduer møter alle behov innenfor antikvariske vinduer og dører. Vi tilbyr et bredt spekter, inkludert koblet vindu, kittfalsvinduer, replikaproduksjon, varevinduer og rehabilitering av originale vinduer/dører.

Vi lager også ramtredører (replika), antikvariske branndører og lyddører.

Jobb med oss

Vi har god erfaring og formell kompetanse på produksjon av dører og vinduer til antikvariske bygg.

Vi har sentral godkjenning for arbeid på verneverdige bygg er medlem i startbank og har godkjenning for asbestsanering og behandling av miljøfarlige malinger som ofte er å finne på historiske originale vinduer og dører.

Vi er godkjent lærebedrift og jobber aktivt med lærlinger og er mesterbedrift.

Våre ansatte har lang erfaring med å samarbeide med både by- og riksantikvaren på utfordrende, men samtidig spennende prosjekter.

Vår stolthet ligger i å levere produkter som tilfredsstiller og overgår vernemyndighetenes krav.
Vi produsere produkter som er utviklet for å vare i mange år.

Spør oss om råd og veiledning på valg av vinduer og dører til vernede og fredede fasader.

Se våre ledige stillinger her

Rødbanken, Tromsø Sparebank

Kontakt

Jens Skaara

Jens Skaara

Daglig leder

Silje Torland

Silje Torland

Driftsleder

Spesialist på vernede og fredede bygninger