Vinduer og dører
til bevaringsverdige Næringsbygg

Vår visjon og målsetting er å gjenskape vinduer og dører som er så nær originalen som mulig. Det finnes vinduer og dører i vernede og fredede bygg bygg som er mer enn 100 år gamle og fremdeles i god teknisk stand.

Å gjenskape kvaliteten som finnes i gamle originale vinduer krever kunnskap om bygningsvern, vindusteknisk kompetanse og sist, men ikke minst, kunnskap om kvalitet på trevirket og andre komponenter.

Moderne standard og komfort

Vi har vinduer til bevaringsverdige bygg som møter moderne krav til lydreduksjon, varmetap og brannsikkerhet. Les mer om våre branntester og sertifiseringer her.

Kvalitet som varer

Våre vinduer har kvalitet som er designet for lang levetid. Vi benytter blant annet 100% malmet kjerneved som standard, som øker levetiden på et vindu betraktelig sammenlignet med andre materialer.  Les mer om kvalitet og materialvalg her.

Spesialist på bevaringsverdige bygg

Skaara Spesialvinduer har nylig rehabilitert originale vinduer og dører, samt innredning til Sommerro hotell og Vestkantbadet.

Se bilder fra prosjektet her.

Tro mot originalen

Valg av riktige vinduer som er tilpasset tidsepoke og stilart viktig. Historiske bygg har ofte vinduer med spesialdetaljer som er viktige elementer å gjenskape ved reproduksjon. Vi har vinduer som dekker alle disse behovene og lang erfaring med vinduer og dører til vernede og fredede fasader. Les mer om antikvariske krav her.

Kontakt oss for tilbud og mer informasjon:
jens@spesialvinduer.no

Les mer om oss

GJENSKAPER HISTORIEN MED ORIGINALE DØRER OG VINDUER

Den tidligere amerikanske ambassaden i Oslo er klar til gjenåpning sommeren 2022 med nye dører, vinduer, radiatorkasser og møbler – levert av Skaara Spesialvinduer – en av Norges fremste spesialister på bevaringsverdige bygg.

Les mer

Rosenkrantz gate 22

Antikvariske krav

Alle typer bygg som ligger i områder som er underlagt bygningsvern vil ofte ha spesifikke krav forbundet med utskiftning av dører og vinduer.
Vi anbefaler sterkt at våre kunder søker råd og veiledning fra byantikvar eller deres representanter om de er usikre på hvilke retningslinjer som gjelder for deres bolig/bygg.

Les mer

Torggata bad - 100 år tilbake i tid

Torgata Bad i Oslo har blitt rehabilitert og oppgradert. Bygget har en viktig historie som var viktig å bevare og videreføre. Skaara Spesialvinduer tok på seg oppdraget med å finne ut hvor stålprofilene til vinduene ble produsert. Dette førte dem til 1900-tallet i England.

Les mer

Noen av våre referanseprosjekter

Tromsø sparebank

MARIDALSVEIEN 64

Rosenkrantz gate 22

Rosenkrantz gate 22