Gratulerer med nyåpningen

Ambassaden i Oslo har endelig åpnet dørene! Skaara Spesialvinduer har bidratt til det imponerende sluttresultatet.

Den amerikanske ambassaden

Tekst: Megabite J&D

Den finskamerikanske arkitekten og designeren Eero Saarinen (1910 – 1961), tegnet Ambassaden som et vennskapsmonument for å symbolisere det sterke båndet mellom USA og Norge etter krigen. En av Norges fremste spesialister på bevaringsverdige bygg, Skaara Spesialvinduer, har gjort ære på den symbolske Ambassaden og renovert den til fordums prakt. De har levert nye dører, vinduer, radiatorkasser og innredning.

– Vi prøver alltid å finne historien bak produktene vi jobber med, og er det noe vi elsker så er det å jobbe med detaljer. Ambassadens dører og vinduer er noe av det mest fascinerende vi har vært borti, sier daglig leder Jens Skaara.

Brukte resirkulert teak

I historiske restaureringsprosjekter som Ambassaden, er det viktig å ta utgangspunkt i byggets kvaliteter og behov, og se hva som er mulig å tilbakeføre. Heldigvis er nesten alle vinduene og dørene på Ambassaden av god kvalitet og kunne gjenbrukes. Men en av utfordringene med prosjektet er at det er brukt mye teak i interiørelementene. Det er ikke lenger lov å innføre til Norge, fordi tropisk tømmer er en av de største truslene mot regnskogen.

– Etter litt undersøking fant vi heldigvis resirkulert teak som kunne brukes. Vi fikk tre containere med resirkulert teak fra Regjeringskvartalet, siden de skulle pusse opp og ikke hadde behov for tresorten lenger, forteller Skaara.

 

– Vi prøver alltid å finne historien bak produktene vi jobber med, og er det noe vi elsker så er det å jobbe med detaljer. Ambassadens dører og vinduer er noe av det mest fascinerende vi har vært borti.

– Jens Skaara, daglig leder i Skaara Spesialvinduer

 

Gjort tilgjengelig for folket

Ambassaden er nå tilgjengelig for byens befolkning med arbeidsplasser, servering, kultur og en takterrasse med panoramautsikt over Oslo. Ambassaden kan by på tre ulike restauranter, eventlokaler og et spektakulært atrium med egen karpedam.

– Det har vært et spennende prosjekt å jobbe med, og vi er svært stolte over resultatet, sier Skaara.

Sommerro Inngangsparti

Skaara Spesialvinduer har vært med å gjenskape det ikoniske atriumet. Slik så det ut før.